top of page
Priser I Bild på bordsdukning

Jag har slutat med tackkort, album och förstoringar. De många kompetenta nättjänsterna och fotobutikerna har gjort det så enkelt och fördelaktigt för brudparen att själva beställa utan fotografen som dyr och tidsödande mellanhand. Det ger er ett större urval och ni kan beställa precis när det passar er, betala mindre och få snabbare leverans. Själv renodlar jag mitt arbete mot det jag är bäst på och roas mest av: Bröllopsfotografering främst i Småland. Men några tips åt er som ska sovra i floran av möjligheter. Det finns gott om producenter av fotoprodukter på marknaden och jag lyfter här fram ett litet urval (finns många fler än så) som kan passa de flesta inom spänningsfältet mellan kvalitet, pris och utbud:

  • Smartphoto är helt nätbaserat och servar en stor del av Europa med fotoprodukter. Stort urval och resonliga priser.

  • myFujifilm: Fujifilm är en jätte på området med nätnärvaro och fysiska butiker. Många år i branschen, mycket stort utbud och humana priser.

  • Crimson och Odenlab har båda butik i Stockholm och försäljning över nätet. Håller god kvalitet och kostar lite mer. Crimson har dock diversifierade tjänster med både budget och prestige-nivå - finns något för alla.

Personligen föredrar jag Crimson och Odenlab för de mer kostsamma produktionerna, som stora förstoringar och fotoböcker, för att vara säker på att få det jag tänkt mig och slippa dyra misstag. Klokt att besöka butiken för att se fysiska exempel och diskutera varianter. För vanliga förstoringar och tackkort räcker de renodlade nättjänsterna gott. Ifall ni tänker stort och vill klä en hel vägg med er favoritbild: Photowall. Album är mycket en smaksak samtidigt som det finns ändlöst med varianter. Med fotoböcker är proceduren enklare och de finns i väl så god kvalitet, men till lägre kostnad än för ett album.

Tillval

bottom of page