Fotograf: Annika Falkuggla

Trevligt att ni hittat hit!

Låt mig berätta hur jag själv hittade hit och varför vi möts just här. 

Det var givet att jag skulle bli bröllopsfotograf i Stockholm - med passion för foto och fäbless för bröllop, och att jag råkar bo i Stockholm. Men allt började för länge sen, på en flygflottilj i Skåne.

Jämte typiska militärsysslor fick jag fota folk, flygplan och företeelser. Den tillvaron ledde till att jag i det civila livet av universitetsstudier och vanliga jobb fotograferade dokumentärt för tidskrifters räkning: Vindkraftverk i Gislöv, bildäck i Rågsved, träflis i Emmaboda och politiker kring Rosenbad. En period med något över 100 publicerade alster, inklusive några redaktionella texter. 

Uppdragen smög omärkligt över till att handla om människor. Blev mer porträttfoto och bröllopsfoto och senare tillkom familjefoto och gruppfoto samt personalfoto samtidigt som jag kompletterade min erfarenhet med en fotoutbildning jämte kurser inom studiofotografering och modefotografering.

 

Har också en examen som beteendevetare och har arbetat med människor på individ-, grupp och organisationsnivå i hela mitt yrkesverksamma liv. Den bakgrunden hjälper mig inte bara att förutse, läsa av och fånga sociala händelser och sammanhang utan också att diskret bidra till dem.

Bröllopsfotografering i Stockholm har på senare tid utkristalliserats som den hårdare kärnan hos mig. Främst under maj - oktober då lejonparten svenska vigslar hålls. Vintern söker jag mig söderut för bl.a. utlandsuppdrag som bröllopsfotograf

Fäbless för bröllop? Den är enkel: Vem tackar nej till fest? Tackar nej till förhöjd stämning med glädje och kärlek i luften? Dessutom ger det nerv åt mitt värv att föreviga allt (för gud nåde om jag misslyckas!).

Jag fångar det mesta ni pekar på men även sådant ni missar medan bröllopsprogrammet rullar på. Det ger er bilder som i efterhand fördjupar bröllopsdagen med ytterligare skönhet, talande sammanhang och avgörande ögonblick. Lite som att vara hedersgäst på sitt egna bröllop.

De som bokat mig har främst uppskattat mig för ett gott samarbete, en trygg och trevlig partner under stora dagen och naturliga bilder av hög kvalitet. Vilket får mig att ana varför vi möts här just idag.

Jan Gleisner

Bröllopsfotograf Stockholm

Bröllopsfotograf Gleisner, Stockholm / InBeFo
+46 (0)70 7921581
  • Weddingphotographer Gleisner
  • Facebook Social Icon