top of page
Bröllopsfotograf Jan Gleisner, Stockholm

Fotograf: Annika Falkuggla

Trevligt att ni hittat hit!

Från redaktion till rekreaktion

Det var givet att jag skulle bli bröllopsfotograf i Småland, även om min färd startade på en flygflottilj i Skåne och gick via festligt och flärdigt Stockholm.

Bland mina militärsysslor ingick att fota folk, flyg och företeelser. Därför blev det naturligt att fortsätta i civila livet med att varva universitetsstudier och förvävsarbete med fotograferande och även skrivande. Åt främst tidsskrifter i Stockholm fotade jag vindkraftverk i Gislöv, studenter i Frescati, bildäck i Rågsved, träflis i Emmaboda, politiker i Rosenbad ... Från den perioden har jag lite över 100 publicerade alster.

Uppdrag i egen regi tog sen fart - främst porträttfoto och bröllopsfoto. Samtidigt kompletterade jag erfarenheten med fotoutbildningar, bl.a. inom studiofotografering och modefotografering. Och fotade allt fler bröllop: Fram tills pandemin pausade bröllopen 2019 så hann jag med över 100 bröllop i Stockholm (och en handfull på Teneriffa). Nu är jag åter i Småland (är född i Virserum).

Fokus på folk och flärd

Folk? Utöver fotograf så är jag också beteendevetare som har arbetat många år på individ-, grupp- och organisationsnivå. Detta hjälper mig se och förutse sociala händelser och sammanhang, ibland hjälpa dem på traven och att fånga dem i rätt ögonblick.

Flärd? Den är enkel: Vem tackar nej till riktigt, riktigt god stämning – till fest och förväntan? Dessutom gillar jag nerven i det hela: ansvaret att föreviga hela kalaset.

Er bröllopsfotograf

Jag fångar det mesta ni pekar på men även sådant ni missar medan bröllopsprogrammet rullar på. Det ger er bilder som i efterhand fördjupar er bröllopsdag med ytterligare skönhet, talande sammanhang och avgörande ögonblick. Lite som att vara hedersgäst på sitt eget bröllop.

De som bokat mig har främst uppskattat mig för ett gott samarbete, en trygg och trevlig partner under stora dagen samt för naturliga bilder av hög kvalitet. Vilket får mig att ana varför vi möts här just idag.

Jan Gleisner

Bröllopsfotograf

bottom of page